Най-новият филм на Уди Алън Фестивалът на Рифкин (2020 г.) дебютира в САЩ с

...
Най-новият филм на Уди Алън Фестивалът на Рифкин (2020 г.) дебютира в САЩ с
Коментари Харесай

49-ият филм на Уди Алън постави антирекорд в САЩ

Най-новият филм на Уди Алън " Фестивалът на Рифкин "  (2020 г.) дебютира в САЩ с най-ниските доходи от дебютен уикенд в Съединени американски щати, в цялата кариера на режисьора, съобщава The Wrap. 49-ият филм на Алън притегли в първите си дни на американските екрани учудващо малко зрители - дори за филм на човек, упрекван в полово посягане над 7-годишната си доведена щерка.

" Фестивалът на Рифкин "  излиза в лимитирано разпространяване и е показван едвам в 26 кина. В първия си уикенд събраната сума на касите е 24 000 $. За съпоставяне, предишният филм на Алън " Въртележка "  от 2017 година, макар и прожектиран на по-малко екрани — единствено 5 — спечели почти 125 000 $ през 3-дневния си дебютен уикенд, точно когато възходът на придвижването #MeToo напомни отново дългогодишните обвинявания на осиновената му дъщеря Дилън Фароу. " Един дъждовен ден в Ню Йорк " от 2019-а изобщо не стигна до екраните в Съединени американски щати.

Дилън - чийто брат Ронан оказа помощ да се разкрият десетилетията полови похищения на Харви Уайнстийн в сп. The New Yorker - обвини Алън, че я е тормозил като дете. Тя съобщи това в няколко изявленията, както и в документалния сериал на HBO " Алън против Фароу ".

Режисьорът никога не е бил упрекнат публично и постоянно е отхвърлил изказванията на Дилън. Но в последните години му е все по-трудно да намира в САЩ студиа, подготвени да финансират филмите му, актьори, съгласни да играят в тях, а също и фенове, желащи да ги гледат. А в Европа няма нито един от тези проблеми — там " Фестивалът на Рифкин "  изкара 2 млн. $.  

Уди Алън е един от най-продуктивните самостоятелни режисьори на XX и XXI в. и създател на забележителни кино заглавия като " Манхатън ", " Ани Хол " и " Хана и нейните сестри ". Има 4 награди и 19 номинации " Оскар ". Последната му извоювана статуетка е за сюжета на " Полунощ в Париж " (2011), който повече от четири десетилетия след началото на кариерата му се трансформира в най-касовия филм на нюйоркския режисьор. Скоро по-късно стартира падането - той бе безусловно " изчегъртан " от американските продуценти, разпространители и фенове. То и филмите му не са с предходното качество, само че въпреки всичко да остракираш човек на 86 години...
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР